rendhagyo.matek@gmail.com

Vélemények a kötetekről

Itt jelentetem meg a nekem küldött észrevételeket, kritikákat, javaslatokat. Kérem, hogy bátran írják meg ezeket, hiszen ezek figyelembevételével a további kötetek egyre jobbak lehetnek.


"Amikor belelapoztam könyvbe, érdekesnek találtam az előszóban leírtakat, ezért végigolvastam.
Néhány észrevétel:
1. A leírt magyarázó szövegek világosak, érthetőek és részletesek. Így minden lépés logikusan van magyarázva.
2. Nagyon jó, hogy többféle példán keresztül mutatja be a megoldásokat.
3. Nagyon jó, hogy egyszerű "paraszti" ésszel magyaráz.
Egy kis kritika:
1. 88. old. A táblázat gyökvonás részében az osztásnál, az osztás helyett szorzás van jelölve. Valószínű, elírás.
2. A definíciókat mindig kiemelném vastag betűvel.
Összefoglalva:
Ajánlom a könyvet minden középiskolásnak, sőt már a nyolcadikosoknak is, akiknek a tanári magyarázat nem elég.
Nagyon jónak találom a könyvet. (Péter)"


Kedves Péter! Köszönöm a véleményét, és örülök, ha használhatónak találja a könyvet. Különösképpen köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet a szerkesztési hibára, amelyet hála Önnek már ki is javítottam! Bár nagyon sokszor átnéztem, egy idő után sajnos már reménytelen, hogy észrevegyek bármilyen hibát is a saját gépelésemben. Remélem, több nem lesz benne.

 

"Átnéztem a matematika könyvét, amit a múlt héten küldött. Örömmel mondhatom,hogy már tanultam belőle. Nagyon jó,hogy részletesen le vannak írva a dolgok, még egy óvodás is megértené. Eddig soha nem tudtam mindig eltévesztettem az emeletes hatványoknál a hatványozás sorrendjét, most már tudom. Aztán a 113. oldalon a 15-ös feladatot is megértettem, hogy miért végződik annyi nullára az a nagyon nagy szám. A tanár is magyarázta az iskolában, de senki nem értette, mert elkapkodta. Ugyanígy volt a polinomok osztása, ami még a tankönyvünkben se volt benne és a tanár csak ledarálta. Ebből a könyvből viszont megértettem a részletes leírás alapján és kipróbáltam egy másik polinommal, majd visszaszoroztam és sikerült. Biztos nagyon jó lehet a könyv második része is, lehet, hogy később jelentkezni fogok és megveszem ha meglesz rá a pénzem. Csak eléggé szegényesen élünk és sajnos a szüleimnek sincs mindig pénze. Igyekszek spórolni,szeretek tanulni ez nekem fontos,szeretnék egyetemre menni műszaki szakra. Még egyszer köszönöm szépen a könyvet,hogy elküldte és segített vele a tanulásban. (János)"


Kedves János! Örülök, ha segített a könyvem a megértésben. Már nem írtam hiába. :) A könyvet nem szükséges megvenni, sok könyvtárból kölcsönözhető már. Illetve megoldás lehet még a költségek csökkentésére, ha ketten-hárman vesznek meg egy könyvet, véleményem szerint ennyien még be tudják osztani, hogy mindenki tanulhasson belőle.


"Gratulálok a két kötethez. „Jaj a matek milyen nehéz nekem” szólt régen egy táncdal, de mint a két kötet is mutatja lehet ennek egy emberibb megközelítése is. Hiába no a  matek tanár azon túlmenően, hogy kiválóan tudja a matekot, lehet Ő egyúttal érzelmekben gazdag, humoros is. A Bettinek írt vallomásod telitalálat. A szerelmes és szellemes matek tanár soraira  még Pósa Lajos tanár Úr is büszke lehet. (Antal)"


Kedves Antal! Köszönöm szépen az elismerő szavakat. :)